04 Februari 2011

siapa nak HEADER sila angkat lidah!!!!

macam mana nak angkat lidah?
takpa takde orang yang tahu macam mana korang angkat lidah...kuang kuang kunang... ^_^

masa blogwalking tadi,dekat blog cik DIYAN kita ni (my 40th follower,thanks dear) dia mintak tolong sesiapa yang boleh tolong buatkan header blog dia.

Hari tu deQdeq pun ada minta tolong ajarkan dia buat header,aku boleh ajarkan cuma nak guna photoshop buat header ni renyah ckit bak kata orang kedah... Nanti deqdeq balik kampung qeat ajarkan ye.. takpun tunggu ckit masa lagi qeat buat entri tutorial buat header. Sekarang tak sempat. Ha deqdeq ada nbuat contest sekarang ni,hadiah sangat2 lumayan wa cakap lu,ratus-ratus jugak la..hehe.Sila terjah ke sana ok :)

Masa g melawat si Pelaut Terlampau yang suka buat senaman punggung pun,dia punya blog pun takde header and mintak tolong sesiapa boleh tolong buatkan... Pelaut terlampau tengah gila berpantun tu..hehe. Sapa nak berbalas pantu dengan pelaut,bolehlah bergerak ke sana ye :)

Sebenarnya korang boleh mintak tolong bhaiya google je untuk buat header ni,taip je nak macam mana,nanti result keluar,pilih yang mana yang paling simple yang korang rasa boleh ikut.

Tapi kan,ada seorang sahabat blogger kita ni,dia memang tiap-tiap bulan akan tolong sesiapa yang nak header untuk blog sendiri. Memang sangat keatif la header yang dia tolong buat tu,menepati cita rasa korang punya lah! Dan yang penting,dia buat tanpa bayaran ok. Means FREE of Charge la. Dia just nak tolong and isi masa lapang katanya.



GADIS,ikhyar tolong promote header yang cik Gadis buat kat kawan-kawan ni,takpe kan?hehe
sesiapa yang nak header tu,boleh cuba nasib dekat SINI. Kena cepat tau sebabnya setiap bulan hanya 15 header sahaja yang dia akan tolong buatkan.


antara hasil tangan GADIS


So sesiapa yang teringin nak header baru cepat-cepat ke blog gadis tau... Tapi kalau nak belajar buat sendiri kena bersabar sikit la,lambat cket nak keluarkan entri tutorial ni..maklumlah,saya budak baru belajar...hehe


Terima Kasih semua ^_^ 

8 ulasan:

Intan Izzatul berkata...

tq sgt2.. header yg dorg mintak gadis lom wat ag,, gadis bz mggu lepas, so maybe gadis akan wat mlm ni

TiKa LEh berkata...

wah, rjinnya cik gadis tu buatkn header org len..sy punya header memg simple sgt..hoho

nur ikhyar dee berkata...

*Gadis

tolong promote blog gadis je la yang boleh pun,nak tolong buatkan header memang gagap la..hehe
takpa,pelan-pelan kayuh :)

diyan berkata...

wah terharu :]
terima kasih yaaaa :]]]]]]]]

mie berkata...

wow!!
patut pun asyik tersedak je..
ehehee

nur ikhyar dee berkata...

*tika

nak header baru minta sama itu gadis ye :)

nur ikhyar dee berkata...

*Diyan

sama-sama
kena saling menolong baru la hidup diberkati

^_^

nur ikhyar dee berkata...

*mie

memang sengaja nak bagi hang tersedak

hahaha (gelak jahat)