13 Mac 2011

cIs patut pun...

Mulanya tak faham apa itu BE yang orang dok cakap-cakap tu,so aku hantar la tiket ke pihak nuffnang untuk penjelasan...


Setelah penjelasan panjang lebar diberikan,barulah aku faham dan cara-cara untuk mendapatkannya...
Rupanya ada 3jenis iklan nuffnang yang patut diletakkan dalam blog iaitu satu di bahagian atas yang dipanggil LEADERBOARD,pastu dipasang di sidebar yang dipanggil SKYSCRAPER dan last sekali dipasang di bahagian bawah setiap entri yang diterbitkan dipanggil LARGE RECTANGLE.

Lengkap ketiga-tiga iklan dipasang di blog,memungkinkan pengiklan memilih blog anda untuk memaparkan iklan mereka. Yang nak jadi ceritanya,masa mula-mula dulu aku rasa aku dah pun install (install eh?) benda-benda alah nie dalam blog aku,tapi tak perasan bila masanya benda-benda tu menghilang. Disorok bunian agaknya.. Yang tinggal hanyalah Large Rectangle je,tu pun kat bahagian sidebar. Patut pun aku pelik,awat iklan nuff aku yang bahagian sidebar nie gedabak ja...patutnya kurus tinggi kan??? Dan patutnya aku ada 3 iklan nuffnang,ini ada satu ja...huhu. Sib baik tuan blog care dengan blognya walaupun lambat :)

Lagi satu kalau untuk blogger yang baru nak pasang iklan nuff nie dalam blog,yang kod untuk SKYSCRAPER dengan kod untuk LARGE RECTANGLE tertukar tau,means bila ko nak pasang/letak kod untuk SKYSCRAPER,ko amik kod yang LARGE RECTANGLE punya...itu ja. Prosedurnya tetap sama...

Alrite then,guys and gurls out there and also my readers yang always ROCk,kalau ada apa-apa tak kena lagi dengan blog nie please inform me ok...

4 ulasan:

Ila berkata...

nice info...ila pun masih kureng faham sebenarnya...hehehe

gigiAriEma berkata...

hoho canggih BE selalu la lepas nih.. suda maju blogger kita nih yaa... :)

nur ikhyar dee berkata...

@Ila

tu la,saya pun pergi blog orang sana sini baca pasal BE ni tapi tak paham jugak,terus hantar tiket kat pihak nuffnang je,dan dah paham pun...hehe

nur ikhyar dee berkata...

@gigiAriEma

tak maju lagi gigi,biasa je la...masih banyak yang perlu belajar ^_^