20 April 2011

AKULAH AWEK TUDUNG

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hai semua... Apa khabar anda semua hari ini? Semoga semuanya sihat-sihat belaka... Wah..macam nak buat rancangan masakan je...

Rasanya dah ramai yang buat entri pasal nie, tapi aku je yang ketinggalan sedikit. Almaklumlah,kalau buat entri benda tengah HOT, mesti readers pilih blogger fofular je kan untuk baca...tajuk je lain2,isi kandungan sama...


Yes,akulah awek bertudung. Awek la dah tak kawin lagi...dan memang aku bertudung pun... Ha...no kontroversi please.... Aku just nak bagitahu kawan-kawan yang bertudung ataupun yang tidak bertudung, tak kisahlah,asal PEREMPUAN, berhati-hatilah bila kita upload atau kongsikan gambar kita dengan semua... Betul,tujuan kita memang murni, untuk berkongsi rasa dengan semua orang, dan rasa itu kita ekspresikan melalui gambar... tetapi, ada makhluk-makhluk ALLAH yang menyalahgunakannya... Mereka mengeksploitasikan gambar-gambar tersebut untuk tujuan yang tak bagus dan demi kepentingan sendiri... Yang menjadi magsa adalah kita iaitu PEREMPUAN.

Seronok je 'orang tu' kalau dia baca entri aku ni,yelah dah niat tak baik,mesti dia ingat aku nak promote dia.. BOLEH BLAH KOT.. Aku kongsikan benda ni untuk rakan-rakan yang miss pasal ni dulu,dan untuk kawan-kawan aku yang datang baca blog aku.. Lepas ni,kita kenalah berhati-hati dengan semua segala-gala tentang diri kita..

Boleh check kat SINI or SINI kalau takut gambar korang ada. Kalau ada, kasi saman saja itu orang. Ambik gambar makcik mak sedara ko adik pompuan,girlfren isteri kau sudah la,jangan melibatkan orang lain..

4 ulasan:

Ila berkata...

dah tgk dah blog tu...tah ape2 ntah

amny berkata...

bahaya sungguh dunia IT sekarang ni...

nur ikhyar dee berkata...

@Ila

mengong...

nur ikhyar dee berkata...

@amny

tu la pasal...kita perlu lebih berhati-hati