01 April 2011

BEN ASHAARI kata AKU TAK SUKA , AKU TAK SUKA LAA !

Santai Bersama BEN ASHAARI

1. Kenapa anda tak suka ANONYMOUS


sebab.....sebab.... sebab tak tahu anon tu sapa....and takleh nak pergi cari balik anon yang bagi komen-komen negatif tu...huhu (ayat cam gengster)

2. Pengalamanan  anda bersama ANONYMOUS.. Cer cite...(patutnya abang Ben tulis camni ^_^)


erm...erm...sebenarnya takde pengalaman pun dengan anon nie,sebab blog tak femes pun...(tolong jangan marah). anon yang datang sini suma member2 yang takde blog tapi nak komen...TAPI....ha ada tapi ok..
Bila saya pergi melawat blog-blog yang lain yang pembacanya agak ramai,ada juga terbaca komen-komen dari anon yang mengkritik tuan blog tu... Si anon boleh la suka ati kritik sebab dia tahu orang takleh nak detect dia kat mana... Banyak jugak la komen-komen dari anon yang gila hebat punya kritik,lebih dari pengkritik Akademi Fantasia lagi...huhu


3. Nasihat anda pada mereka yang gemar mencaci maki dalam blog ?.. 


Walau siapa pun anda,sehebat mana pun anda, sekaya mana pun anda,seglemer mana pun anda,ANDA TIADA HAK UNTUK MENCACI MAKI ORANG LAIN. Takde pun dalam AL-Quran ayat-ayat yang membenarkan kita mencaci maki orang... Kalau tak puas hati ke tak suka ke,patutnya tegur elok-elok... BILA kita mencaci-maki orang lain dalam,blog atau kat mana-mana sekalipun,kita telah mewujudkan rasa tidak suka orang lain kepada kita... bila perasaan itu timbul,bukankah itu hanya akan menjurangkan lagi ukhwah kita sesama manusia???? Dan siapa yang akan bertepuk tangan bila ukhwah sesama manusia mulai renggang???






Lu pikirlah sendiri...



16 ulasan:

fahmie firas berkata...

Jumpa awak dari segmen abg BEN ASHAARI
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

solo molo berkata...

memang tak suke...
geram jer...
grrr....


http://solomolo.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kata-aku-tak-suka-aku-tak.html

aNiS aNiSa berkata...

bila ksenangan disalah gunakan,,,

sabar ya kpd sapa yg kena tu..smile!=)

entry bru : Sabarlah Duhai Hati~

amny berkata...

amni rilex je law anon nak mengoemn..

setakat ni amni xkena maki hamun ag si anon ^^

pRiNCe berkata...

NAMPKNYE RAMAI ORANG X SUKE CIK ANON RUPENYE...HUHU...

selamat berkenalan ye...cantik blog nie..:)

shahsyaz berkata...

annoying sungguh!!~

dtg dr blog abg ben!~
slm perkenalan, :)

☀ Izzaty Hedry☀ berkata...

cba cer cite...;p

... berkata...

as salam..
ziarah dari blog encik ben~
hmm..anon..ada pro dan con..
memang sarkastik..
tapi yang penting, jangan ada prejudis. mana teguran yang baik dan membina, kita ambil sebagai pengajaran. yang buruk, jadikan sempadan ;)


SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

http://fadzli-rt.blogspot.com

nur ikhyar dee berkata...

@fahmie firas

alhamdulillah berkat sokongan kawan-kawan blogger,blog ini terus hidup...

thanks singgah blog :)

nur ikhyar dee berkata...

@solo molo

wuiii.. garangnya solo molo ni..hehe

nur ikhyar dee berkata...

@aNiS aNiSa


sabar itu separuh daripada iman...luckily tak pernah kena lagi :)

nur ikhyar dee berkata...

@amny

rilek-rilek la bagus amny,badan sihat,tak kena darah tinggi...hehe

nur ikhyar dee berkata...

@pRiNCe

bukan tak suka,tak berkenan...hehe

cantik ye? mekasih la :)

nur ikhyar dee berkata...

@shahsyaz

thanks sudi singgah..salam perkenalan jugak..

nur ikhyar dee berkata...

@☀ Izzaty Hedry☀

cer bace cer bace :)

nur ikhyar dee berkata...

@...


sangat-sangat SETUJU!!!!